Marängkaka med punschkräm

Krispig botten med söt och len kräm – mums!

  

Du behöver:

Botten

200 gram hasselnötter

5 äggvitor

3 dl socker

Punschkräm

2 1/2 dl grädde

1 dl socker

2 msk maizenamjöl 

5 äggulor

200 gram smör

4-6 msk punsch

Gör så här:

Hacka nötkärnorna. Lite olika hur finhackat man vill ha det men jag tycker det är gott med lite större bitar.

Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda i sockret och vispa igen till en fast smet. Rör i de hackade nötterna.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.

Grädda i 30 minuter i 175 grader.

Ta ut och låt svalna.

Under tiden kakan är i ugnen hör du punschkrämen.

Blanda alla ingredienser utom punschen i en tjockbottnad gryta. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Passa den nog för det bränns lätt och kan bli klumpar om du inte rör.

När den är lagom tjock tar du av den från plattan och rör i smöret. Smaksätt med punschen och låt den svalna något.

Det går fint att smaksätta krämen med något annat t ex chokladlikör, apelsin/citronjuice eller något annat du gillar.

När kakan är kall så lägger du upp den på ett fat (lite större än kakan då krämen rinner lite). Häll över krämen.

Både kakan och krämen går bra att förbereda dagen innan. Krämen förvarar du kylskåpet men den blir då lite fastar och får bredas ut på kakan.

Dekorera gärna med riven choklad och färska bär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s