Rödvinbärsgelé 

Ett perfekt sätt att ta tillvara bären på ett snabbt och enkelt sätt. Och gelé kan man inte ha för mycket av.

  
Du behöver:

2 liter knappt mogna vinbär

3 dl vatten

9 dl strösocker per liter saft

Gör så här:

Rensa bort blad och dåliga bär och skölj bären. Kvistarna kan vara kvar. Låt rinna av ordentligt.

Koka upp bären med vattnet och sjud i ca 10 minuter. Mosa bären lätt. Låt rinna av genom silduk eller en tät sil.

Häll saften ihop med sockret i en gryta och koka upp. Koka tills du kan göra syltprov (häll lite saft på ett fat och dra en sked igenom. När det inte flyter ihop är det klart.

Dra då av grytan från plattan och låt stå i 10 minuter. Ta bort ”skinnet”.

Häll upp på väl rengjorda burkar (jag brukar göra rent dem med kokande vatten. Glöm inte att göra rent locken också.)

Ställ burkarna upp och ned tills det svalnat.

Förvaras svalt men behöver inte stå i kylskåp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s