Godaste långpannebrödet

Detta brödet blev en favorit direkt. Smidigt att göra och väldigt saftigt och gott.

  
Du behöver:

4 dl havregryn (gärna fiberberikade)

8 dl standardmjölk

50 gram jäst

50 gram rumsvarmt smör 

4 msk mörk sirap

1 msk havssalt

8-10 dl vetemjöl

Gör så här:

Koka en gröt på 6 dl av mjölken och havregrynen.

Dra av från plattan och tillsätt de sista 2 dl mjölk. Låt svalna till fingervarmt.

Lös upp jästen med grötblandningen. Häll i resten av ingredienserna och så mycket mjöl att det blir en smidig deg.

Knåda i maskin i 7-8 minuter (dubbla tiden om du knådar förhand). Låt jäsa i minst 30 minuter.

Tryck sedan ut degen i en långpanna och dela den i rutor. Pudra över lite vetemjöl och låt jäsa i 30 minuter till.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 225 grader.

Fantastiskt gott nybakat och varmt med massor av smör, marmelad och ost.

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s