Smulpaj med färska bär

Enklaste efterrätten eller fikat. Funkar ju med frysta bär också men det är extra gott med färska (gärna plockade i egen trädgård).

  

Du behöver:

ca 6-7 dl blandade bär (helst färska)

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl socker

150 gram smör

potatismjöl

mörk sirap 

Gör  här:

Blanda ihop allt till utom potatismjöl och sirap till en massa.

Lägg bären i formen/formarna. Strö över lite potatismjöl för att den inte ska bli för rinnig.

  
Lägg över smuldegen så den nästan helt täcker bären. Tillsist ringlar du över lite mörk sirap för en extra knäckig paj.

  
 Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills bären börjat bubbla och ytan fått en fin färg (ca 20 minuter).

På den ena pajen bytte jag ut sirapen mot dadelsirap. Väldigt gott!

Servera med riktig vaniljsås.

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s