Kladdiga chokladmuffins med hasselnötstosca

Perfekta för den äkta sockergrisen. Kladdiga choklad ihop med krispig och söt tosca. Kan ju inte bli mycket bättre.

Viktigt att verkligen använda havssalt (flingsalt) då det inte försvinner i smeten som vanligt salt gör. Nu blir det mera saltsmak. Vill du ha lite extra smak kan du när muffinsen kommer ut ur ugnen för sista gången strö på lite flingsalt ovanpå.

11751963_482255825274019_7049069556467419607_n

12 st normalstora muffins

Du behöver:

Muffinsen

100 gram smör

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl florsocker

1/2 tsk vaniljpulver (alt 1 tsk vaniljsocker)

1 nypa havssalt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda i kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och rör runt. Till sist rör du i mjöl och det smälta smöret.

Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 200° grader i 8 minuter.

Ta ut dem och lägg på toscasmeten och grädda ytterligare 2 minuter.

Låt dem svalna något innan du äter så toscan stelnar.

Toscasmeten:

100 gram smör

1 dl socker

1/2 mörk sirap

100 gram grovt hackade hasselnötter

Koka ihop smör, socker och sirap i en gryta men tjock botten. Häll sedan i hasselnötterna och låt sjuda medans muffinsen blir klara i ugnen.

11745436_482255811940687_5411460160798398046_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s