Snabba baguetter

Det kanske inte är ”riktiga” baguetter (som ju ska jäsa si och så lång tid) men de är enkla att göra och väldigt goda.

Perfekta som picknickbröd men även gott att skära i tunna skivor och rosta.

Som med de flesta andra degar kan du ställa denna kallt och jäsa över natten. Minska då jästmängden till 25gram och tänk på att täcka över ordentligt med plastfolie.

Den behöver då lite längre jästid när det är format till baguetter.

Skärmavbild 2015-06-11 kl. 21.25.55

Du behöver:
50 gram jäst
1 liter kallt vatten
100 gram smör
Vetemjöl Special
2 msk flingsalt
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet.
Blanda i mjöl och salt (blanda upp jästen ordentligt med mjölet innan du lägger i saltet).
Degen ska vara ganska lös.
Knåda i maskin i 15 minuter (knådar du för hand får du dubbla tiden).
Låt jäsa till dubbel storlek. Täck gärna bunken med plastfolie och jäs den inte på ett för varmt ställe.
Mjöla bakbordet rejält och tippa ut degen.
Knåda den inte utan använd en degskrapa / större kniv och dela längder som det sedan vrider i mjölet till baguetter.  Lyft försiktigt över på en plåt. Det blir 5-6 längder.
Låt jäsa ca 30 minuter (de ska vara ”spänstiga” när du försiktigt trycker på dem).
Grädda mitt i ugnen i 225° tills bra färg och en innertemperatur på minst 96° (tar ca 15-20 minuter).
Var inte rädd för att låta dem få ordentligt med färg.
Låt svalna innan du skär dem.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s