Dixiekaka (glutenfri)

Godaste och enklaste chokladkakan.
Den har blivit en favorit.
Eftersom den är helt mjölfri funkar den både till glutenfritt och lchf.
8 portioner
Du behöver:
200 gram mörk choklad (av bra kvalité)
100 gram smör
200 gram socker
4 ägg
Gör så här:
Smält chokladen och smör över ett vattenbad.
Dra av från värmen och rör i sockret.
Vispa upp äggen lätt och vänd sedan ned i chokladsmeten.
Går fint att smaksätta med t ex 2 msk lakritspulver eller grovt hackade nötter.
Grädda mitt i ugnen i 180 grader i 30 minuter. Använd en form med löstagbara kanter som är ca 20 cm i diameter.
Den ska vara lös i mitten för att stå ”till sig” över natten alternativt några timmar i kylskåpet.
Serverad med lättvispad grädde och färska bär.
11390189_462672007232401_1625522785850624987_n
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s