Churros

Galet gott och väldigt mättsamt! Ska ätas precis nygjorda.

Skärmavbild 2015-07-21 kl. 12.43.56

Du behöver:

2 dl vatten
125g vetemjöl
80g smör
50g socker
1 nypa havssalt
3 ägg

frityrolja

Gör så här:

Koka upp vatten, smör, socker och salt. Rör i mjölet och rosta smeten några minuter. Det blir en ganska kompakt smet som ska ”dela sig” lite. Ta bort grytan från spisen och rör i ett ägg åt gången. Nu är smeten klar och det går bra att låta den stå en stund innan du friterar (vill man ha detta som efterrätt går det fint att förbereda hit och sedan fritera dem precis innan man ska äta efterrätten).

Värm oljan till 180-190 grader. Spritsa ner smeten i oljan och fritera ca 5 min, tills dom fått en fin färg.
Rulla dom i en blandning med socker och kanel. Ät med chokladkräm och gärna färska bär.

Chokladkräm

2 dl grädde
150g choklad 70% kakaohalt
30g honung
1 msk vanilj

Hacka chokladen (eller använd pellets). Värm grädde, honung och vanilj och häll den över chokladen och rör den slät och blank.

Chokladkrämen håller sig minst 1 vecka om den förvaras kallt. Den stelnar såklart men går fint att värma försiktigt igen.

11058786_474376049395330_1316382861993076645_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s