Recepttips – Havrescones

Faktiskt en recept som jag inte har gjort men fick ett tips från Alexandra som har bloggen ”I gott sällskap” på Havrescones.

Ser supergoda ut och de verkar ju vara lite nyttigare än de jag brukar baka. Blir till att testa dessa nästa gång 🙂

Kopierat receptet och lånat bilden från hennes blogg.

Havrescones

  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  •  3/4 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda först de torra ingredienserna och smula i smöret till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg. Forma till en rund kaka och dela den nästan igenom i fyra delar. Baka i ca 15 min eller tills sconsen är gyllenbruna. Låt kallna något, men ät dem när de fortfarande är lite varma, de är godast då.

img_7868

 

Annonser

One thought on “Recepttips – Havrescones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s