Perfekt med scones om man måste ”panikbaka” bröd. Dessa misslyckas *peppar peppar* aldrig. Går utmärkt att dubbla receptet om man är många som är fikasugna.
Du behöver:
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör
2 dl standardmjölk (det funkar även med filmjölk. Godast blir det om man tar grädde, då blir extra lena och fina scones.)
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula i smöret så det fördelas jämt i mjölblandningen. Rör i mjölken. Blanda inte för länge, det ska bara röras ihop snabbt.
Forma två rundlar på en plåt. Dela dem i fyra delar och nagga.
Grädda mitt i ugnen på 250° i ca 10 minuter.
Ska ätas nygräddade och helst med massor av smör och marmelad.
Å vi gjorde också scones härom veckan, fast med havregryn i.. oj så gott! Snygg mugg förresten 🙂
Med havregryn lät gott. Kan du skicka/skriva receptet?
Ja visst är muggen fin, en favorit 🙂
Delar gärna receptet 🙂 det finns bild och recept på http://www.igottsallskap.com, det borde fortfarande finnas på förstasidan, annars så sök bara på ”scones” i rutan till vänster. Trevlig helg!
Tack! Hittade det, ser supergott ut 🙂