Scones

Perfekt med scones om man måste ”panikbaka” bröd. Dessa misslyckas *peppar peppar* aldrig. Går utmärkt att dubbla receptet om man är många som är fikasugna.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 13.13.11

Du behöver:

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 gram smör

2 dl standardmjölk (det funkar även med filmjölk. Godast blir det om man tar grädde, då blir extra lena och fina scones.)

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula i smöret så det fördelas jämt i mjölblandningen. Rör i mjölken. Blanda inte för länge, det ska bara röras ihop snabbt.

Forma två rundlar på en plåt. Dela dem i fyra delar och nagga.

Grädda mitt i ugnen på 250° i ca 10 minuter.

Ska ätas nygräddade och helst med massor av smör och marmelad.

 

4 reaktioner på ”Scones

Lämna en kommentar