Scones

Perfekt med scones om man måste ”panikbaka” bröd. Dessa misslyckas *peppar peppar* aldrig. Går utmärkt att dubbla receptet om man är många som är fikasugna.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 13.13.11

Du behöver:

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 gram smör

2 dl standardmjölk (det funkar även med filmjölk. Godast blir det om man tar grädde, då blir extra lena och fina scones.)

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula i smöret så det fördelas jämt i mjölblandningen. Rör i mjölken. Blanda inte för länge, det ska bara röras ihop snabbt.

Forma två rundlar på en plåt. Dela dem i fyra delar och nagga.

Grädda mitt i ugnen på 250° i ca 10 minuter.

Ska ätas nygräddade och helst med massor av smör och marmelad.

 

Annonser

4 thoughts on “Scones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s